Saturday, 24 December 2011

reunion 5 etika 2009 smk padang midin

salam 1 etika . sudah lama rasa sy meninggalkan zaman persekolahan yang terlalu indah bagi sy & bagi anda yang pernah melalui zaman itu . sudah semestinya anda semua pernah lalui zaman itu . sudah 2 tahun sy menamatkan zaman persekolahan . kalau diingatkan balik  memang banyak gilaa kenangan yang terukir . macam2 jenis aktivitas yang kita buat . contohnya , time cikgu meeting je adalah yang rajin pegi ronda 1 sekolah . memang best gila . sape yang xsuka ronda2 sekolah . heheh . sy pun suka :)
teringat zaman sekolah sy dulu . lau jam sudah menunjukkan pukul 1 je confirm kene pergi surau untuk solat zohor . tapi biasa2 class kami abis blajar kul 1.30 , ade mase ke-9 kate org . hahah . ada skli tu masa class ke-9 kami batal . ada meeting kata cikgu kami . sukalah kami semua . kami ingat semua guru la ada meeting . kami dengan rasa bangga ni duk lah melepak dalam class . ada yang jenis nerd tu terus ke surau . kami memang payah  nak ke surau . sebab jauh . lagipun kami lebih suka solat zohor di rumah . tiba2 je salah seorang daripada kami terpandang seorang guru disiplin yang ODW datang ke mari . dengan gelabahnya kami dengan selaju tarik beg sekolah kami & terus berlari selamatkan diri . hahah . yelaaa baik selamatkan diri . kalau tidak jeng3 memang best laa kena cubit dengan guru disiplin tu . ish3 . kalau kene cubit memang gerenti lebam laa . tapi kami xpergi jugak surau lepas tu . kami rela keliling library semata2 nak lari dari guru disiplin tu . pernah da kena skali dulu2 . kes stoking pendek . macamane dia boleh nampak stoking sy yg pendek ni dari jauh . hmmm xpasal2 dia suruh buang stoking tu & dia buang dalam tong sampah yang penuh dengan habuk tu . huishhhhh . stoking putih jadi  terus jadi kelabu . heheh . tapi masa berganti masa , kenangan tu masih segar dalam ingatan sy . seandainya kami semua berkumpul & ingat balik kenangan tu memang tergelak besar laaa .

apa yang saya tekankan di sini , baru2 ni  class kami ade buat reunion . sudah lama nak buat . tapi , selalu ada yang xjadi . sekarang hasrat tu sudah tercapai . ramai jugak yang hadir pada hari tu . tapi bukan setakat kelas kami je yang memeriahkan suasana tu , bercampur jugak dengan kelas lain yang sekarang baru habis peperiksaan stpm . best jugak bila dapat jumpa classmate sy . macam2 ragam . tapi xsemualah yang sy baik . ada segelintir tu yang memang sy xkawan . hehe . adalah tu xkena kat mana2 . sy sampai je kt tempat tu banyak da makanan yang terhidang , antaranya ayam BBQ , sosej panggang , bihun goreng dan lain2 . sempatlah kami bergambar kenang-kenangan  . heheh . hak tu je nak kabo . :)
sy berharap aktivitas seperti ini lagi boleh memupuk semangat berkerjasama antara kawan2 . di bawah sana sy lampirkan sedikit gmbar kenangan kami . selamat menonton :)

























Sunday, 18 December 2011

ingin tahu . . .

Tidak sukar untuk ku membaca hatimu ...
Bila mata lebih lantang bersuara ...
Apa ku percaya dedaun mekar di pepohon rupanya gugur di musim luruh ...
dalam diam cinta telah merubah hati dalam diam persimpangan menanti ...
bila berdampingan jalinan mesra tiada lagi
tiada sinar kasih menyinari
mungkin dirimu dah ada peganti
yang mengukir senyuman hatimu dah dicuri
mungkin juga diriku sudah menyusahkan tidak sempurna lagi ...
apakah itu di hati demi kasih kita ...
katakanlah sayang ...
hanya awan mendung yang akan menanti kita
tak guna berpura jika hati tawar
oh demi kasih kita ...
ikhlaslah padaku ...
masih punya ruang di sudut hatimu ...
atau dah tutup pintu hatimu ...
katakanku ingin tahu ...
ingin tahu kerna masih sayangkanmu ...
daku faham bibir enggan berbicara mungkin xsnggup lihat ku kecewa
setelah sekian lama impian impian di bina bersama namun takdir punya kisah berbeza ...
tak terbayang pedih rasa di hati tak pernah ku alami tak bisa diubati tanpamu di sisiku ...
bagai hilang punca kuhilang segalanya ...
hanya kau yang ku cinta ...

Wednesday, 14 December 2011

program pembangunan pelajar mara zon pantai timur 2011 & dianugerahkan kumpulan BOMBASTIK !

assalamualaikum & salam 1 malaysia .
sudah lama sy tidak menguruskan blog yg tidak seberapa ini .
mungkin sudah memcecah 2 bulan lebih .
maklumlah masa tidak mengizinkan sy untuk berblogger :)
tade papepun yg nak di share ,
kecuali aktivitas yg telah sy sertai pada cuti sem yg tengah hangat di cutikan .
baru2 ini sy telah terpilih untuk meyertai 1 program anjuran mara di INTERNATIONAL TRAINING CENTRE (ITC) , teluk kalong .
sy sukacita memaklumkan program x best pun actually .
tambah2 lagi gabung dengan 6 kolej .
antara kolej2 tersebut ialah KIST , KPTM , IKIP , SHAHPUTRA UNIVERSITY COLLEGE , KTB dan menjadi tuan rumah iaitu TATI UNIVERSITY COLLEGE . 
banyak aktiviti yang telah di lakukan . kami berkampung di sana selama 3 hari 2 malam bermula 10 - 12 disember 2011 .
banyak pengalaman yang sy dapat walaupun sy kurang suka bila sertai program tu .
sy paksa rela untuk sertai program itu .
apakan daya .
tindakan akan dikenakan kalau x join ini program . huhuhu .
sy akui . yang menarik di sini sy cuma nak share gambar dengan korang semua .
hanya dengan gambar yg terambil sy boleh menunjukkan bukti yang sy join program itu :p
semoga terhibur :)



ni adalah jadual aktivitas kami di sana . kecik kan . mmg xnmpak :)


kami mulakan akitiviti kami dengan sajak pembukaan , 
wakil dari shahputra


dan untuk pelajar lelaki pula di wakili oleh tuan rumah ( TATIUC )


kemudian sy sertakan gambar org ker-2 besar bahagian penganjuran di MARA
pn . rohaya a.k.a MAMa


fasilitator dari MARA



 yang special nya . 
ini wakil dari TATIUC :)


pada hari ke-2 kami mulakan aktivitas modul 1 . di mana kami perlu mereka 1 logo untuk kumpulan kami dengan tema coklat yang kami dapat .
1 kumpulan kami berpecah kepada 3 bahagian . 
ini logo kumpulan kami .
green apple :)





kumpulan sweet sour




kumpulan seterusnya .
1 hacks 




modul ke-2 
debat !
pihak pencadang



pembangkang



aktiviti ke-3 pula ialah kami di minta untuk membuka 1 syarikat untuk mempromote kasut wanita dengan cara masing2 .
ini dari kumpulan saya


kumpulan 2



kumpulan 3



kumpulan 2 menjuarai untuk modul ke-2
pada malamnye aktivitas kami ialah ceramah motivasi .
tp aktivitas sy di belakang ialah melukis :)





saya di hari ke-2


with dila dilott :)


hari ke-3 ialah hari kemuncak kami di sana 
hari ke-3 jugak kami baru betul2 sempat bergambar
with alya



alya & dila


aten & che ah :)





diikuti dengan persembahan
malam pesta muda mudi



wakil dari kumpulan 1 untuk keseluruhan


penyambung warisan :)


kumpulan 10



kumpulan kami



fasi kumpulan kami
kak suha
acara terakhir kami ialah bergambar dengan ahli kumpulan 











itu saja yang sy kongsi .
moga terhibur walaupun ala kadar :)